Spring til indhold

Corona: Hjælp til som frivillig

Corona: Hjælp til som frivillig

Har du lyst til og mod på at hjælpe andre under de særlige omstændigheder som coronavirussen har medført? På denne side finder du en lille guide over mulighederne, primært i Rudersdal.

Har du lyst til at yde frivillig hjælp til personer, som enten er syge, i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med coronavirus? Vi har samlet et udvalg af mulighederne her:

 

Røde Kors’ hjælpenetværk

Røde Kors har samlet et beredskab af frivillige, der står klar til at hjælpe ældre, særligt udsatte og personer i hjemmekarantæne med fx indkøb, samtale over telefon, pakke- og medicinafhentning, hundeluftning og andre praktiske gøremål. Har du, en ven eller et familiemedlem behov for hjælp, kan Røde Kors' Corona Hjælpenetværk kontaktes på tlf. 35 29 96 60 alle dage fra 9-19. Her kan du også melde dig som frivillig hjælper.

Læs mere om netværket på Røde Kors' hjemmeside​

Kvinde med børn i sofa
Hvid pil på blå baggrund

Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden

Lokale borgere fra Rudersdal har lavet Facebook-gruppen 'Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden'. Denne gruppe er beregnet til at være et forum, hvor man både kan dele tanker og melde sig som frivillig for at hjælpe andre under corona-krisen.

I gruppen kan man også efterlyse hjælp til fx indkøb, hundeluftning og lignende i dit lokalområde. Søg på 'Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden' på Facebook og bliv medlem af gruppen.

Facebook​

Find job i portalen

Du kan søge efter frivilligjobs i Rudersdal på Rudersdal Kommunes portal for frivilligt arbejde. 

Når du søger, skal du under Opgavetype vælge kategorien Corona: Hjælp og støtte.

Gå til jobportalen

Frivilligjobportal

Du kan selv tage initiativ

Du kan selv tage initiativ til at få noget til at ske. Har du brug for vejledning til, hvordan du kommer i gang, kan du kontakte frivilligkonsulent Marie Bergmann på maber@rudersdal.dk.  Du kan også kontakte Frivilligcenter Rudersdal, du finder deres kontaktoplysninger her: 

Frivilligcenter Rudersdal​

Frivillig på et hospital

Især sundsfaglige hænder er i høj kurs på hospitalerne for tiden, men alle er velkomne til at lade sig registrere hos Region Hovedstadens hospitaler. Såfremt der bliver brug for det, vil man blive kontaktet. Hvis du gerne vil hjælpe på Region Hovedstadens hospitaler, kan du læse mere og lade dig registrere her: 

Frivillige fagpersoner til hospitalerne

Bliv telefonven gennem Ældre Sagen

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret derhjemme. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg, men behovet for samvær er der stadig. Har du lyst til at give et andet menneske glæden ved at have nogen at snakke med, kan du melde dig som telefonven gennem Ældre Sagen.

Ældretelefonen

 

 

Husk!

Vær opmærksom på, at du som forening, frivillig hjælper og modtager af frivillig hjælp, skal følge myndighedernes påbud og anbefalinger nøje for at undgå smittespredning. Læs mere om de officielle retningslinjer på politiets hjemmeside: 

Coronavirus i Danmark

Håndhygiejne