Spring til indhold

Frivilliguge for bæredygtige fællesskaber

Frivilliguge for bæredygtige fællesskaber

Stærke fællesskaber, som gør en forskel, peger fremad og inkluderer dem, der står udenfor.

”Frivilliguge for Bæredygtige Fællesskaber” er et projekt, der skal synliggøre og hylde kommunens frivillige foreninger og grupper, som til hverdag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområde.

Frivilligugen foregik i 2020 fra torsdag den 17. september til onsdag den 23. september og bestod af en række åbne events.

Ugen fungerer som optakt til den årlige frivilligfest på Frivillig Fredag, som er hele Danmarks festdag for frivillighed, som er den sidste fredag i september.  

Du kan se glimt af Frivilligugen 2020 i filmen, der blev optaget i løbet af  ugen.  

Frivilligugen

Frivilliguge for bæredygtige fællesskaber

Hvad går Frivilligugen ud på?

I ugen op til Frivillig Fredag inviteres foreninger og frivilliggrupper i Rudersdal til at vise deres bæredygtige fællesskaber frem igennem åbne aktiviteter, workshops, walks, talks, åbent hus, debatarrangementer mm.

Ugen vil således byde på en række pop-up events rundt omkring i kommunen arrangeret af en bred vifte af foreninger og frivilliggrupper. Foreningerne og gruppernes events skal være åbne og tilgængelige for kommunens borgere og give de besøgende mulighed for at prøve kræfter med foreningens/gruppens aktiviteter, samt formidle viden og give inspiration til, hvordan man kan arbejde med at fremme verdensmålene igennem bæredygtige fællesskaber.

Aktiviteterne vil foregå i foreningernes og gruppernes egne lokaler, udendørs eller i Rudersdal Kommunes lokaler og kulturinstitutioner.