Spring til indhold

Initiativer og arrangementer

Initiativer og arrangementer

Vær med! Året igennem er der rig mulighed for både foreninger og frivillige at deltage i forskellige slags arrangementer og initiativer i Rudersdal.

plus1_logofoto.png
PLUS 1

Glæd en anden med en koncert

Kender du én, som ikke plejer at gå til koncert, men som kunne have glæde af det? Eller én, som har oplevet mistrivsel, ensomhed, sygdom eller andre udfordringer under coronakrisen?

Så har du nu mulighed for at invitere vedkommende med til en PLUS 1 eftermiddagskoncert kl. 13 med efterfølgende kaffe, kage og snak. Seks af koncerterne afholdes på Kulturcenter Mantzius og fire koncerter afholdes på Kulturcenter Mariehøj.

PLUS 1 eftermiddagskoncert kl. 13 

 

Hulahop og rock
Børnefestival

Hop & Rock

Hop&Rock er en årlig, stor og veletableret aktivitetsdag med musik, leg og bevægelse. Flere af kommunens foreninger, kulturinstitutioner og skolernes SFO'er og SFK'er er med til at fylde dagen med spændende, udfordrende og ikke mindst underholdende aktiviteter. Som forening i Rudersdal Kommune har I også mulighed for at komme på banen, og vise hvilke fritidstilbud, I har. At deltage på Hop&Rock som forening er en enestående mulighed for at nå ud til knap 4.000 børn og 3.000 forældre. Hvert år deltager mange foreninger med forskellige aktiviteter, f.eks. pigefodbold, mountainbike, prøv-en-harmonika, kick boxing, rollespil og meget andet.

Læs mere​ om Hop&Rock​

Nærum Kulturdag
Kulturdag

Nærum Kulturdag

Nærum Kulturdag finder sted hvert år i området omkring Nærum Bibliotek. På dagen er der et væld af kulturelle aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Det kan være skattejagt, ponyridning, veteranbiler og musik. Det er gratis at deltage i alle kulturdagens aktiviteter, og der er rig mulighed for at købe mad og drikke til meget overkommelige priser. Læs mere her:

Rudersdal Kulturparaply​

Birkerød Kulturnat
Kulturnat

Birkerød Kulturnat

Kulturnatten i Birkerød er en fast tradition, der finder sted årligt i september. Hele Birkerød by emmer af aktiviteter med byløb, åbne butikker, filmklub for børn, udstillinger, musik og meget mere. Kulturnatten er en blanding af mange forskellige slags kulturarrangementer for børn, unge, voksne i alle aldre. Der samarbejdes på kryds og tværs – nogle gange koordineret af Rudersdal Kulturparaply, der er den generelle arrangør af dagen.

Læs mere om Birkerød Kulturnat hos Rudersdal Kulturparaply:

Birkerød Kulturnat​

En viking på planken
Til lands og til vands

Vedbæk Havnedag

Vedbæk Havnedag er en årlig tradition i Rudersdal. Havnedagen er en dag i sensommeren, hvor det lokale foreningsliv går sammen med handelslivet om at skabe aktiviteter ved havnen. Læs mere på Vedbæk Havnedags hjemmeside:

Vedbæk Havnedag

Sankt Hans
Tradition

Sankt Hans

Sankt Hans aften afholdes hvert år på Cirkuspladsen i Birkerød. Denne aften kan foreninger eller andre interesserede byde ind med diverse aktiviteter og benytte lejligheden til at præsentere sig på den ene eller anden måde. Der lægges altid op til en hyggelig aften med musik og båltale - så måske jeres forening vil være med?

Kontakt Kultur på tlf. 46 11 56 00 eller kultur@rudersdal.dk.

Oplev Rudersdal
Kulturkalender

Oplev Rudersdal

Har du et arrangement, kursus el. lign. du gerne vil have deltagere til, kan du oprette det på Oplev Rudersdal. Oplev Rudersdal er en kulturkalender og en portal over alt det, Rudersdal har at byde på. Det er gratis at oprette, og foregår dit arrangement på en af kommunens institutioner, fx Kulturcenter Mariehøj, kommer opslaget automatisk på den pågældende hjemmeside.

Opret dit arrangement her​

Bevægelse i skolen
Samarbejde

Åben skole

Vil du samarbejde med den åbne skole i Rudersdal? Find inspirerende eksempler på, hvordan firmaer, foreninger og kulturinstitutioner samarbejder med skolerne, og se hvem du skal kontakte for mere information her:

Åben Skole i Rudersdal​

Frivilligbørs
Udveksling

FrivilligBørsen

Frivilligcenter Rudersdal holder hvert eller hvert andet år FrivilligBørs. FrivilligBørsen er et netværksarrangement, hvor kommunale institutioner, lokale virksomheder, foreninger og frivillige grupper mødes for at indgå aftaler om at forære hinanden viden, aktiviteter og ressourcer.

Læs mere på frivilligcentrets hjemmeside

Frivillig Fredag logo
Nationalt

Frivillig Fredag

Frivillig Fredag er dagen, hvor de frivillige og frivilligheden fejres, hyldes og synliggøres over hele landet. Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september. På landsplan er det Frivilligrådet, der står for planlægningen og koordineringen af dagen.

Alle der har lyst og interesse for frivilligheden kan byde ind med en aktivitet i forbindelse med Frivillig Fredag. Det kan være såvel foreninger, som kommunale institutioner og virksomheder.

I Rudersdal Kommune benytter vi Frivillig Fredag som anledning til at fejre og takke alle frivillige i Rudersdal for deres store indsats ved den årlige Fest for Frivilligheden. 

Læs mere og find inspiration til, hvordan du kan deltage med en aktivitet på Frivillig Fredags hjemmeside:

Frivillig Fredag

Læs mere om Fest for Frivilligheden her