Spring til indhold

Frivilliguge for bæredygtige fællesskaber

Frivilliguge for bæredygtige fællesskaber

Stærke fællesskaber, som gør en forskel, peger fremad og inkluderer dem, der står udenfor.

Tilmeld dig

Hvis jeres forening/gruppe vil være med, tilmeld din aktivitet her. Tilmeldingen skal ske seneste den 10. september. 

Tilmeld jeres forening her:

Tilmelding

”Frivilliguge for Bæredygtige Fællesskaber” er et projekt, der skal synliggøre og hylde kommunens frivillige foreninger og grupper, som til hverdag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområde.

Frivilligugen, der løber fra torsdag den 17. september til onsdag den 23. september består af en række åbne events.

Ugen fungerer som optakt til den årlige frivilligfest på Frivillig Fredag, som er hele Danmarks festdag for frivillighed, som i år løber af stablen den 25. september. 

 

Hvad går Frivilligugen ud på?

I ugen op til Frivillig Fredag inviteres foreninger og frivilliggrupper i Rudersdal til at vise deres bæredygtige fællesskaber frem igennem åbne aktiviteter, workshops, walks, talks, åbent hus, debatarrangementer mm.

Ugen vil således byde på en række pop-up events rundt omkring i kommunen arrangeret af en bred vifte af foreninger og frivilliggrupper. Foreningerne og gruppernes events skal være åbne og tilgængelige for kommunens borgere og give de besøgende mulighed for at prøve kræfter med foreningens/gruppens aktiviteter, samt formidle viden og give inspiration til, hvordan man kan arbejde med at fremme verdensmålene igennem bæredygtige fællesskaber.

Aktiviteterne vil foregå i foreningernes og gruppernes egne lokaler, udendørs eller i Rudersdal Kommunes lokaler og kulturinstitutioner.

 

Rød tråd
Praktisk info

Styregruppen sikrer den røde tråd

Styregruppen sørger for at kunne stille lokaler til rådighed og udarbejder desuden et samlet program samt oversigt over tider og lokation for alle aktiviteter. Styregruppen tager sig af den overordnede kommuniaktion omkring Frivilligugen og sikrer også en rød tråd i form af en fælles fortælling om bæredygtige fællesskaber, postkort med verdensmålssymbolet og bæredygtigt fremstillet merchandise. I skal som forening stå for jeres egen kommunikation på relevante medier som hjemmeside eller Facebook. 

De medvirkende får mulighed for at hente ’reklame- og forplejningspakker’ på 5 forskellige afhentningssteder i Rudersdal. Pakkerne indeholder drikkevarer og snacks til arrangementernes besøgende, en plakat fremstillet særligt til frivilligugen, programmer med oversigt over ugens aktiviteter og postkort.

Mennesker der sidder sammen på græsset
Vis din aktivitet

Hvem kan deltage?

Aktiviteterne er som udgangspunkt åbne for alle borgere. Nogle enkelte aktiviteter vil dog muligvis være målrettet bestemte aldersgrupper eller geografiske områder i Rudersdal. I programmet vil arrangementerne blive temainddelt i kultur, idræt, sociale fællesskaber, grønne aktiviteter m.v. så det bliver nemt at finde de arrangementer, som passer til ens alder og interesse. 

 

Tilmelding

Tilmeld jeres forening her.
 
Tilmeld jer hurtigst muligt, så jeres event kan nå med i programmet, som løbende opdateres. 
Deadline er 10. september 2020.
 

Styregruppen bag 

Styregruppen står for projektledelse, invitation af foreninger og grupper, udarbejdelse af program, udlevering af reklame- og forplejningspakker til eventarrangørerne, markedsføring og pressearbejde. 

Lisbeth Eckhardt-Hansen, Frivilligcentret,

Lise Marie Lindholm Mikkelsen, Ung i Rudersdal,

Anette B Liebmann, Rudersdal Biblioteker,

Marie Bergmann, Kultursekretariatet.

Har du spørgsmål kan du kontakt frivilligkonsulent Marie Bergmann på maber@rudersdal.dk eller 72 68 56 20.