Frivillig i Rudersdal Kommune
Her kan du læse om de muligheder, der er for at lave frivilligt arbejde via Rudersdal Kommune.
Herunder finder du eksempler på nogle af de områder, hvor du kan yde en indsats som frivillig. Har du brug for inspiration eller hjælp til at finde lige det, du brænder for, kan du kontakte frivilligkonsulenten i Rudersdal Kommune.
Frivilligkonsulenten er placeret i Kultur, men har en bred viden om og et stort kendskab til frivillighed, fritids- og foreningslivet på tværs af kommunen. Frivilligkonsulenten kan hjælpe dig videre, også selvom det gælder emner eller områder, der ikke har noget med kultur at gøre.
Du kan kontakte frivilligkonsulent Marie Bergmann i Kultursekretariatet på tlf. 46 11 56 20 eller mail maber@rudersdal.dk.
Beskæftigelse, flygtninge og integration
På Beskæftigelsesområdet – og især på integrationsområdet – har vi et meget rigt og værdsat samarbejde med frivillige foreninger og enkeltpersoner. De frivillige bidrager med at hjælpe flygtninge, der har fået asyl med at blive godt integreret i lokalsamfundet. Den frivillige indsats i relation til flygtninge er meget forskellig både af omfang og karakter. Det spænder fra at hjælpe med at træne dansk, være lektiehjælper, deltage i samtaler med kommune og skole, hjælpe børn og voksne ind i foreningslivet eller som venskabsfamilie. Men der er bestemt plads til flere frivillige – især efterspørger mange flygtninge venskabsfamilier – og personer. Du er derfor meget velkommen til at kontakte os, hvis du eller din forening gerne vil yde en frivillig indsats.
Kontakt familie- og frivilligkonsulent Kristian Geiker i Beskæftigelse på tlf. 7268 3037, eller på mail krge@rudersdal.dk. Kristian vil typisk formidle en kontakt til en af de frivillige foreninger i lokalområdet eller Integrationsnetværket, som er den samlende organisering for alle frivillige på integrationsområdet i Rudersdal Kommune.
Du kan få flere oplysninger om at være frivillig her:
Flygtningekontakten
Røde Kors Søllerød
Røde Kors Birkerød
Venligboerne Rudersdal UNG
Venligboerne Rudersdal
Kultur- og lektiecaféen
Bistrupvenner
Dansk-Syrisk Kulturforening
Egebæks Venner
Frivilligcenter Rudersdal
Nærum Kirke
Jobcafeen Rudersdal
Daginstitutioner
På Børneområdet i Rudersdal Kommune er der gode erfaringer med at inddrage forældre og bedsteforældre i arbejdet. Men der er plads til flere frivillige – også borgere, der ikke nødvendigvis har en personlig tilknytning til Børneområdet.
Har du eller din forening et ønske om at bidrage som frivillig i et af kommunens børnehuse eller sundhedsplejens mødregrupper, er du velkommen til at kontakte børnehusets leder eller sundhedsplejens leder.
Du er både velkommen til at kontakte os:
- Hvis du har nogle særlige interesser, som du mener, kan bidrage til at skabe gode aktiviteter for børnene. Eksempelvis oplæsning for børn, musik, etablere og passe køkkenhave, træsløjd, praktiske opgaver eller noget helt tredje.
- Hvis du gerne vil bidrage, men ikke er afklaret med, hvori dit bidrag kan bestå. Her kan børnehuset eller sundhedsplejen have ønsker til aktiviteter, som du evt. kan indgå i.
Du kan læse mere om dagtilbudsområdet og om at være frivillig i en daginstitution her:
Daginstitutioner
Socialområdet
Socialområdet består af forskellige dag- og botilbud for voksne mennesker med psykiske vanskeligheder, autisme og med udviklingshæmning. Der er mange muligheder for at yde en frivillig indsats både i længerevarende forløb, men også som enkeltstående bidrag.
Eksempler på frivillighed i Socialområdet:
- Den store årlige musikdag på Værkstederne ved Rude Skov
- Afviklingen af gallafest i Ruder Es
- I ”Bro til hverdagslivet” kan borgere med psykiske sårbarheder være frivillig for andre borgere med psykiske sårbarheder
- Højtlæsning, besøgshund, gåture, ordne have, lave bål, korsang mv.
Hvis du eller din forening har lyst til at være frivillig i Socialområdet, er du velkommen til at kontakte centerlederne på vores dag- og botilbud.
Du kan læse mere om Socialområdet her:
Værkstederne ved Rude Skov
Bro til hverdagslivet
Botilbud Gefion
Botilbud Ebberød
Socialpædagogisk Center
Kontakt
- Centerleder, Jens Peter Sorring, Værkstederne ved Rude Skov, jpso@rudersdal.dk, tlf. 4611 3650
- Centerleder, Lene Lilja Petersen, Socialpædagogisk Center, llpe@rudersdal.dk, tlf. 4611 3370
- Centerleder, Mikkel Stolbjerg Johansen, Dag- og botilbud Gefion, msjo@rudersdal.dk, tlf. 4611 3460
- Centerleder, Anette Schubert, Botilbud Ebberød, ansch@rudersdal.dk, tlf. 4611 4941
Centerlederne kan give dig et indblik i hvilke slags frivillighedsopgaver, der kan bidrages med i det enkelte center eller henvise dig til rette person i organisationen.
Kulturområdet generelt
Kommunen har et aktivt foreningsliv, som tilbyder en række oplevelser og aktiviteter med kunstnerisk, kulturelt og folkeoplysende indhold. Desuden driver Rudersdal Kommune biografer, museer, idrætsanlæg og udstillingssteder.
Kulturområdet er involveret i mange samarbejder og projekter på tværs af forvaltninger og kommuner. Alle frivillige og foreninger kan bruge Kultursekretariatet som indgang til kommunen.
Sidder du med gode ideer i forhold til kultur- og fritidslivet eller et meget konkret spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kultursekretariatet på tlf. 46 11 56 00 eller mail kultur@rudersdal.dk.
Biografen Reprise Teatret
Som frivillig i en af Reprisens filmklubber medvirker man til afvikling af klubbernes filmforevisninger i biografen. Når der er børnefilmklub, er der mange børn samlet og her kan være behov for hjælp fra frivillige til at skabe ro, så alle får en god oplevelse. I ”Filmklubben i Reprisen”, som er Reprisens voksenfilmklub, kan du også medvirke i programlægningen.
Henvendelse skal ske til biografleder Mette Schramm på reprisen@rudersdal.dk.
Se også Reprise Teatrets hjemmeside
Rudersdal Bibliotekerne
I Rudersdal Bibliotekerne samarbejder vi med foreninger og enkelte frivillige om forskellige aktiviteter. Du kan læse mere på vores hjemmeside www.rudbib.dk eller her:
Bliv frivillig på biblioteket
Vi har fast samarbejde med: Birkerød flygtningekontakt, Ældresagen Røde kors, Coding Pirates, Foreningen læsehunde, Soroptimisterne, Advokatvagten, Center for konfliktløsning m.fl.
Hvis du vil være frivillig på biblioteket, kan du kontakte:
Bibliotekar og Frivilligkoordinator, Anette Brinkløv Liebmann, absv@rudersdal.dk eller tlf. 4611 5762.
Anette kan kontaktes om forslag til samarbejde om forskellige arrangementer eller aktiviteter, der involverer frivillige. Hun kan desuden skabe kontakt til foreninger, der allerede samarbejder med biblioteket.
Ung i Rudersdal
Ung i Rudersdal laver mange forskellige projekter og events, for og med unge i alderen 12 -25 år, der enten bor eller går i skole i kommunen. I forbindelse med disse projekter og events kan der være brug for ekstra hjælp i form af hænder til praktiske opgaver eller specifikke fagligheder. Nogle projekter er længerevarende og andre endagsarrangementer.
Du kan læse mere om Ung i Rudersdal på hjemmesiden:
Ung i Rudersdal
Kontakt
Rasmus Lind Jensen, Leder af Fritidsundervisning, RAJE@rudersdal.dk, tlf. 7268 5905
Anna Nøhr Pedersen, ALOU@rudersdal.dk, tlf. 7268 5915
Rasmus og Anna ved noget om Ung i Rudersdals fysiske lokaliteter, kompetencebehov og hvilke muligheder, der er for at byde ind som frivillig.