Spring til indhold

Tilbagebetaling af tilskud

Foreninger i Rudersdal skal ikke tilbagebetale tilskud så længe der er restriktioner som følge af corona

Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune har besluttet at følge kulturministerens seneste opfordring til de danske kommuner om, at udbetalte tilskud til kommunens foreninger ikke kræves tilbagebetalt så længe der er restriktioner som følge af corona, selvom der ikke har været aktivitet eller undervisning som forudsat.

Efter gældende lovgivning ville kommunen normalt kunne rejse krav om tilbagebetaling af hele eller dele af et økonomiske tilskud, hvis der ikke har været aktivitet i hele eller en del af tilskudsperioden.

Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 320 giver fortsat kommunerne et midlertidigt lovgrundlag til at opretholde de allerede budgetterede tilskud til folkeoplysende foreninger som aftenskoler, idrætsforeninger, spejdere m.fl. så længe der er restriktioner som følge af corona. Tilskud for denne periode vil som hovedregel ikke blive krævet tilbagebetalt.

Der vil dog være enkelte betingelser til nogle af de forskellige tilskudsformer. Derfor sender vi en mere detaljeret informationsmail til foreninger, som modtager et eller flere kommunale tilskud. Der vil samtidig være en henvisning til statens hjælpepakker.