Med bold, Skjold og sejlende vikinger!

I år var første gang Skjold Birkerød Fodbold deltog på børnekulturfestivalen Hop & Rock og anden gang for Vikingerne Vedbæk Søspejd. Men hvad synes de om det? Og kommer de igen?

Skjold Birkerød Fodbold

 

1. Hvorfor var I med på Hop & Rock i år?

Det er et fantastisk arrangement, hvor så mange børn deltager. Vi vil gerne være med til at vise dem, hvilke foreninger de har i deres lokalmiljø. Vi ville desuden gerne vise, at fodbold er andet end kamp, men også agility, pannabaner, spil på små baner og skud på mål.

 

Om Skjold Birkerød Fodbold

Skjold Birkerød er en fodboldklub med knap 1.000 medlemmer og en stor børne- og ungdomsafdeling. De yngste spillere er 2 år og de ældste er 70+. Klubben holder til ved Birkerød Idrætscenter og afholder desuden en fodboldcamp i uge 27 og uge 32. 

Skjold Fodbold​

2. Har I været der før?

Det er første gang, vi deltog.

 

3. Hvordan var det at være med, og hvad tog i med jer hjem?

En rigtig god oplevelse. Godt arrangeret fra Hop & Rocks side. God stemning og skønt at se børn, der enten spiller fodbold i vores klub eller er interesserede kunne spille sammen. Desuden spillede børn på tværs af årgange, skoler og køn sammen - fedt at se dem være sammen på tværs.

 

4. Hvad tænker I, at børnene synes om jeres stand?

Vi havde konstant masser af børn i gang på vores fire stationer - og vi oplevede ingen konflikter eller udfordringer med børnene.

 

5. Ville i gøre det igen?

Absolut!

 

 

 

Vikingerne Vedbæk Søspejd

 

1. Hvad fik jer til at stille op med jeres forening på Hop & Rock i år?  

Vi var med på Hop & Rock, fordi vi gerne vil vise børn i Rudersdal, at Vikingerne Vedbæk Søspejdergruppe er et tilbud i vores kommune, som vi gerne vil invitere flere til at deltage i.

 

2. Har I været der før?

Vi var med første gang sidste år, og havde et kæmpe stort besøg i vores telt. Vi havde to aktiviteter sidste år, som vi også havde med i år. Den ene aktivitet var at knytte nøgleringe med sejlerknob og tovværk i flotte farver og den anden at lave både ud af genbrugsmaterialer og teste om de kunne sejle i en af vores optimistjoller, som vi havde fyldt med vand.

 

3. Hvordan var det at være med og hvad tog I med jer hjem?

Det var som sidste år rigtig hyggeligt at have så mange børn forbi vores stand. Ved de to stande med knytning af nøgleringe havde vi 3-5 børn ad gangen og fik snakket godt med dem om alt muligt. Dem, der blev og lavede en eller to aktiviteter, havde det rigtig sjovt, og en del af dem kom tilbage senere.

Om Vikingerne Vedbæk Søspejd

Vikingerne Vedbæk Søspejdergruppe består af en gruppe børn og unge i alderen fra 9 - ca 25 år, som sejler i Flokken, Troppen og Klanen, der sejler forskellige bådstørrelser. Klanen for de 16+ årige er involveret i at lede Troppen og Flokken og klanmedlemmer får en lederuddannelse igennem DDS. Derudover tages der på udflugter, hytteture og sommerlejre, der styrker det fællesskab, som Vikingerne altid har stået for - på tværs af alder, køn og andre forskelligheder. 

Vikingerne Vedbæk Søspejd​

Skønt vi havde 4 spejdere og 3-4 voksne under hele festivalen i vores stand, så var det ikke rigtig nok til at få snakket med børnene om, hvad vi laver som søspejdere og at få dem til at tænke på, om det er noget for dem og skrive sig på ventelisten. Det fik vi bedre fokus på efter kl. 15, hvor det tyndede lidt ud.  

 

4. Hvad tænker I, at børnene synes om jeres stand?

Førnævnte er selvfølgelig et udtryk for, at det var sjovt og rart at være der, og at der var travlt med vores aktiviteter. Så det er givetvis med til at give dem noget at tænke over bagefter - og måske vende tilbage til os senere hen. Vi når børnene på Hop & Rock, men vi skal også nå ud til forældrene med vores aktiviteter til vands og til lands, for at give dem de ide, at deres børn skal være med Vikingerne Vedbæk Søspejdergruppe.

 

5. Ville i gøre det igen?  

Ja, vi gør det gerne igen for at synliggøre os overfor børnene i Rudersdal Kommune og dermed fremme vores interesser. Vi stiller det stort op, og det kræver en stor indsats fra os voksne og såmænd også fra spejderne, der er med fra kl. 13-19. Vi er der jo fortrinsvist for at hverve nye medlemmer. Vi ved ikke, om det har en effekt, men det må alt andet lige være vejen frem, at vise og fortælle om os selv ved sådanne lejligheder - og dernæst spredt mundtligt eller via pressen.