Hjælp børn og unge med særlige behov eller udfordringer ind i fritidslivet

Foreningen BROEN Rudersdal og Rudersdal Kommune har indgået en samarbejdsaftale frem til udgangen af 2020. Det skal gøre det nemmere at ansøge om støtte til fritiden for familier, der er udfordrede på økonomien eller har børn med særlige behov.

Børn og unge med et aktivt fritidsliv sammen med andre, oplever at være en del af et positivt fællesskab og kan spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv.  

Desværre er nogle afskåret fra at deltage i et aktivt fritidsliv sammen med andre. Nogle familier er udfordret på økonomien og andre børn har særlige behov, der skal tilgodeses for at kunne deltage i nogle af de mange fritidstilbud, som Rudersdal Kommune indeholder.

Der eksisterer to tilbud i Rudersdal Kommune, der hjælper børn og unge med at være en del af et fritidsliv - BROEN Rudersdal og Rudersdal Kommunes Fritidsforstærkning, og det nye samarbejde mellem de to skal forenkle ansøgningsprocessen for borgerne og foreningerne.

Det betyder, at I som forening kan henvise til eller hjælpe med følgende:

  • Børn og unge, der søger økonomisk støtte og hjælp til at finde og blive inkluderet i det almene forenings- og fritidsliv, skal ansøge gennem BROEN Rudersdal. Det kan være støtte til kontingent, udstyr og evt. transport.
  • Børn og unge, der har specialiserede eller særlige behov, og som søger økonomisk støtte og hjælp til at finde og blive inkluderet i det almene eller specialiserede forenings- og fritidsliv, skal ansøge gennem Fritidsforstærkningen.

Derudover giver Fritidsforstærkningen økonomisk støtte til voksne flygtninge mellem 19 og 30 år. Der kan ikke opnås støtte til Fitness.

Ansøgning foregår gennem denne side:
Brug for hjælp til en fritidsaktivitet?​

Vil du vide mere om BROEN Rudersdal, så klik her:
BROEN Rudersdal