Ny sorggruppe

Mette Bendixen Jensen og Marie-Louise Vianello, har begge oplevet tab og savn samt erfaret, at de har kunnet hjælpe hinanden gennem sorgen. Nu vil de hjælpe andre. Frivilligcentret udbyder nyt forløb for mennesker, der har mistet.

Har du mistet en, der stod dig nær, og føler du dig alene med sorgen? Så er der mulighed for at finde et nyt fællesskab af ligesindede i Frivilligcenter Rudersdal, som for første gang udbyder sorggruppe for mennesker, der har mistet en nærtstående.

Gruppen sættes i gang af Mette Bendixen Jensen og Marie-Louise Vianello, som begge har oplevet tab og savn samt erfaret, at de har kunnet hjælpe hinanden gennem sorgen

"Vi mødte hinanden i et chatforum under Kræftens Bekæmpelse, hvor vi begyndte at skrive sammen. Det gjorde godt. Og det blev begyndelsen på vores egen lille selvhjælpsgruppe. Vores stunder sammen blev et helle for os, hvor vi ikke behøvede at komme videre hele tiden. Nogen gange gik tiden med at være i sorgen, og andre gange tog vi os et frirum fra sorgen. Det hjalp faktisk rigtigt meget i den svære tid," fortæller Marie Louise Vianello.

"Nu vil vi gerne bruge vores egne gode erfaringer til at give andre samme mulighed for at bearbejde alle de kaotiske følelser sammen med ligesindede. Sorgen forsvinder jo ikke, men hver gang man deler sin sorg, så bliver den lidt lettere at bære," siger Mette Bendixen Jensen.

Et tilbud om fællesskab

En undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter viser, at otte ud af ti savner nogen at tale med om sorgen og savnet.

"Sorggruppen er et tilbud om et fællesskab, der kan mindske oplevelsen af sorgens ensomhed og er et sted, hvor man kan tale med andre, som også har prøvet at miste. Her er der et frirum til at tale om det svære og om alle de dejlige minder og finde håbet, når det er allersværest. Forskning viser at ni ud af ti kommer igennem sorgen på egen hånd uden hjælp fra de professionelle. Det er baggrunden for at Frivilligcentret i år sætter tre nye selvhjælpsgrupper i gang," fortæller centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen.

Mette og Marie-Louise bærer deres sorg med sig resten af livet. Men de har lært at leve med sorgen ved at tale om deres tab og store savn. Sorgen er blevet til at bære, og det er blevet nemmere at leve med den og finde glæde og mening i livet igen. Sammen har de skrevet den roste bog 'Dus Med Døden', og efter sommerferien starter de sorggruppen op i Rudersdal.

Om forløbet

Sorggruppen er for mellem 6 og 10 mennesker, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer.

Undervejs sætter gruppen fokus på bl.a. den første tid, sorgens anatomi, hvordan og hvor meget man taler om sin sorg, hverdagen med arbejde og den nye tid – og de emner, som gruppen har brug for at tage op.

Det er gratis at deltage i forløbet.

Læs mere om sorggruppen på hos Rudersdal Frivilligcenter 

Sorggruppe​

Hør mere og tilmeld dig hos Frivilligcenter Rudersdal på info@frivilligcentret.dk  eller telefon 45 89 00 56.