Når foreninger mødes…

... kan nye muligheder opstå. To af Ruderdals foreninger har for nylig skabt 'Svømmefællesskabet', der giver flygtningebørn mulighed for at blive trygge ved det våde element.

Søllerød Svømmeklub var i slutningen af sidste år på fundraiserkursus gennem Foreningsportalen og kom til at snakke med Dansk-Syrisk Kulturforening om et samarbejde, hvor syriske børn skulle lære at blive trygge og lege i vandet. Her fortæller Lene Vitus fra Søllerød Svømmeklub om, hvordan hun oplevede det, da projektet 'Svømmefællesskabet' i december blev realiseret:

"Det var 17 ”elektriske” og spændte børn, som jeg hentede på Kulturcenter Mariehøj på vej til den første dag i Svømmefællesskabet. De var bare SÅ klar på at komme i vandet, at de løb hele vejen ned til Trørødskolen.

Nogle af børnene havde aldrig været i en svømmehal før, andre havde købt nyt svømmetøj netop til denne dag. Seks trænere og hjælpetrænere stod klar til at tage imod dem.

Drengene var som lyn igennem omklædningen og så ivrige at de hoppede i vandet og grinende. Og da pigerne kom i vandet, var der lutter glæde og stolthed over at tumle i det våde element.

I skulle have set dem – stolte, smilende, ivrige, engageret og de ville bare svømme. Da legetiden var slut ville de ikke stoppe. Alle uden undtagelse ville komme næste lørdag – det havde været deres bedte svømmeoplevelse.

Nogle udsagn fra svømmerne:

  • Jeg var i vandet for første gang
  • Jeg lærte at svømme baglæns
  • Jeg lærte at springe i vandet
  • Jeg dykkende
  • Jeg fik hovedet under vand
  • Jeg var så bange før jeg kom. Det har været den bedte dag i mit liv.
  • Jeg skal til skolesvømning om et år – og nu kan jeg allerede en hel masse

Svømmefællesskabet

Vil du vide mere om Svømmefællesskabet, kan du kontakte Lene Vitus på Lene.Vitus@yahoo.com eller Nada Naanaah fra Dansk-Syrisk Kulturforening på nnaanaah@gmail.com.

Drengene havde sæbekamp under bruseren, da de var færdige – en fest uden lige og de smilte over hele femøren.

De blev enige om at lokke de sidste 25 syriske børn med til svømning næste gang. To af børnene har været med til SommerSvøm i Søllerød og kom stolte med deres røde Søllerød-svømmepose. En af pigerne ville gerne gå til svømning i klubben, idet hendes far havde været konkurrencesvømmer i Syrien."